Vizyon ve Misyon
Eğitmenlerimiz
Eğitimler
Yelken Takımlarımız
Yüzme Takımlarımız
Makaleler
Başvurular
 
 
IÇDAS’in yelken sporuna destegi ülke çapinda alkislaniyor
Sampiyonlar yetistiren IÇDAS’a Türkiye Yelken Federasyonu’ndan tesekkür plaketi

IÇDAS’in yelken sporuna verdigi destek Türkiye çapinda alkislandi. Genç sporcular her yil katildiklari yarislarda aldiklari madalyalari arttirarak Çanakkale’ye getirirlerken, aileler 2015 yilinda da evlatlarinin basarilariyla da hakli bir gururu yasadilar.

Bu büyük gurur ve sevincin bir belgesi olarak ise Türkiye Yelken Federasyonu, IÇDAS’a yelken sporuna verdigi katkilarindan dolayi düzenlenen törenle tesekkür plaketi verdi. Çanakkale’de gençleri ve sporu destekleyen IÇDAS, Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan tesekkür plaketi ile onurlandirildi.

Türkiye’nin 6’inci büyük sanayi kurulusu olan IÇDAS Çelik Enerji Tersane ve Ulasim San. A.S. (IÇDAS) ekonomiye yaptigi büyük katkinin yani sira sosyal sorumluluk projeleri ile de öne çikiyor. IÇDAS’in sosyal sorumluluk projelerinde ise tesislerinin kurulu oldugu Çanakkale’de, gençlerin sportif faaliyetler ayri bir yer tutuyor.

IÇDAS Spor Yelken Subesi 2004 yilindan bu güne dek 7-15 yas arasi 1200 kursiyere “Temel Yelken egitimi” verdi. IÇDAS Spor Yelken Takimi bölgesel, ulusal ve uluslararasi alanda toplam 311 madalya kazanarak Çanakkale’nin ve Türk sporunun gururu oldu.

2016 yilina kadar katildiklari büyük ölçekli spor müsabakalarinda 11 Türkiye birinciligi kazanan IÇDAS Spor Yelken Takimi sporculari, 14 Türkiye ikinciligi, 33 Türkiye üçüncülügü, 59 bölge birinciligi, 53 bölge ikinciligi, 58 bölge üçüncülügü elde ettiler.


Bu büyük basarilarin harcinda IÇDAS Çelik Enerji Tersane ve Ulasim San. A.S.’nin Çanakkale halkina ve çocuklarina, gençlerine duydugu saygi ve sevginin karsiligi olarak yaptigi sportif yatirimlar bulunuyor.

TYF Baskani’ndan tesekkür plaketi
Türkiye Yelken Federasyonu "Basarili Yelken Sporculari 2015 Ödül Töreni" Istanbul Ataköy’de Sheraton Otel’de yapildi. 2015 yilinda basari kazanan yelken sporcularina, Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan ödülleri verildi. Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, yelken sporculari, antrenörler, kulüp temsilcileri ve bu spora destek veren sponsor kurulus temsilcileri görkemli tören gecesinde bir araya geldiler. IÇDAS Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ayni zamanda Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Sehnaz Dogruyol da bu görkemli bulusmada yer aldi. Bu büyük spor söleni bulusmasinda yelken sporuna verdigi destek ve yatirimlarindan dolayi IÇDAS’a da tesekkür plaketi takdim edildi.

IÇDAS Spor Kulübü’nün basarilari sporculari da alkislanirken tesekkür plaketi Türkiye Yelken Federasyonu Baskani Serhat Belli tarafindan IÇDAS A.S. adina Ilker Erçe’ye verildi. Baskani Serhat Belli, tüm sporculari üstün basarilarindan ötürü yürekten tebrik ederken, “Çanakkale’de de yarislar düzenledik. IÇDAS’in kurdugu sportif tesisler Türk sporu adina gurur verici. Buradan yetisen sporcular basari kürsülerinde boy gösteriyorlar. Çanakkale ve Türk sporu adina gönülden alkisi hak ediyorlar. Ben de Türkiye Yelken Federasyonu adina onlara tesekkür ediyor ve IÇDAS’a büyük desteginden dolayi tesekkür plaketini takdim ediyorum” dedi.

IÇDAS’in yelkendeki basari karnesi
IÇDAS Spor Kulübü çatisi altinda kurulan yelken subesi 2004 -2016 yillari arasinda 7-15 yas arasi 1200 kursiyere “Temel Yelken egitimi” verdi. Kurslar boyunca verilen egitimler sonunda yelken sporunda basarili olabilecegi düsünülen kursiyerler “yaris takimlari aday kadrosuna” ayrilarak ileri düzey yelken ve yaris egitimi verildi.

Yelken subesi halen 3 sinifta faaliyetlerine su alanlarda devam ediyor: Optimist (7-15 Yas), Laser (15-40 Yas) ve 420 (12-40) 24 adet optimist.

Yelken subesi bünyesinde 6 adet laser ve 6 adet 420 teknesi ile kulübün yaris takimlarinda 3 klasmanda A ve B takimi olarak 50 sporcusu bulunuyor. Yaris takimlari 12 ay çalismalarina devam ederken, yerel ve ulusal yarismalara tüm yil boyunca istirak ediliyor.

IÇDAS yelken sporculari katildiklari yarislarda Türkiye Sampiyonlugu basta olmak üzere bütün siniflarda pek çok kez ödül kürsüsünde yer aldi. IÇDAS’li yelken sporculari bölgesel, ulusal ve uluslararasi alanda toplam 311 madalya kazandi.

Çanakkale’ye ve Türk sporuna gurur veren IÇDAS Spor Kulübü Yelken Takimi sporculari 2016 yilina kadar katildiklari büyük ölçekli spor müsabakalarinda 11 Türkiye birinciligi, 14 Türkiye ikinciligi, 33 Türkiye üçüncülügü, 59 Bölge birinciligi, 53 Bölge ikinciligi, 58 Bölge üçüncülügü elde ettiler.

Basarili sporcular, Türkiye Yelken Federasyonu tarafindan milli takim kamplarina ve milli takim kadrosuna çagirildilar. Bunlardan basinda ise 2011 Winter Regatta Italy ve 49. Balkan Sampiyonasi geliyor. IÇDAS’li sporcular, Gençlik Spor Müdürlügü 2015 yili basarili sporculari listesinde de yer alarak Çanakkale’nin spordaki basarisini onur tablosuna yazdirdilar.

IÇDAS Spor Kulübü rüzgar sörfünde (windsurf) de sporcu yetistiriyor
IÇDAS Spor Kulübü 2013 yilinda rüzgar sörfü bransini bünyesine dahil etti. Bugüne kadar “Rüzgar Sörfü” bransinda yaz aylarinda düzenlenen kurslarla birlikte Çanakkale’den 70 genç, sörf sporuyla tanistirildi.

Bu egitimler neticesinde basari gösteren çocuklar arasindan 13 sporcudan olusan Rüzgar Sörfü Yaris A takimini olusturdu. Techno 293 ve RS One siniflarinda IÇDAS Spor Kulübü’nü temsil eden sporcular ile kuruldugu günden itibaren basta il faaliyet programinda yer alan 18, TYF(Türkiye Yelken Federasyonu) faaliyet programinda yer alan 6 ulusal olmak üzere, toplam 25 yarista mücadele etti. Katildigi bu yarislarda sporcular; bölge de 162, ulusal yarislarda 16 olmak üzere toplamda 178 kez ödül kürsüsüne çikarak IÇDAS Spor Kulübü’nü en iyi sekilde temsil ettiler.

 


 

Copyright İÇDAŞ Spor Kulübü Çanakkale - 2012
Kaleler Mevkii No : 87  Karabiga / Biga / Çanakkale
Tel / Fax : 0 286 354 21 61
Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi No : 322 / C   Çanakkale
Tel / Fax: 0 286 218 26 99