Vizyon ve Misyon
Eğitmenlerimiz
Eğitimler
Yelken Takımlarımız
Yüzme Takımlarımız
Makaleler
Başvurular
 
 
Karabiga Sporcu Evi Çanakkale'nin Sporda Gözbebegi Olacak
Yelken egitimini tamamlayan 60 ögrenciye sertifika verildi


Karabiga'da 2004 yilindan beri faaliyet gösteren IÇDAS Yelken Okulu 40 kisi konaklama kapasiteli modern bir spor kompleksine dönüstürülüyor. Karabiga'dan Yükselen Günes : Karabiga Sporcu Evi adli proje Güney Marmara Kalkinma Ajansi (GMKA) Sosyal Kalkinma Mali Destek Programi çerçevesinde verilen destekle Çanakkale IÇDAS Spor Kulübü Dernegi tarafindan yürütülüyor.

Projenin bitiminde Karabiga Beldesi, Kaleler mevkiinde bulunan IÇDAS Yelken Okulu 40 kisi konaklama kapasiteli, fitness-kondisyon salonu, yemekhane, kayikhanesiyle bir spor kompleksine dönüsecek. Projenin hayata geçirilmesi için 22 Temmuz 2015 tarihinde GMKA ve Çanakkale IÇDAS Spor Kulübü arasinda sözlesme imzalandi. Sözlesmenin hemen ardindan baslayan proje çalismalari özveri, emek ve IÇDAS'in teknik, maddi, manevi istirakiyle son hizla devam ediyor.

Karabiga Sporcu Evi'nin hayata geçmesinden sonra tesisler neredeyse tüm spor dallarinda faaliyet gösteren sporcu ve milli takim kadrolarina kamp olanagi saglayacak. Spor turizmi anlaminda da merkezin bilinirligi artarak bölgeye bu anlamda da ekonomik destek gelecek.

Karabiga'dan Yükselen Günes: Karabiga Sporcu Evi sosyal kalkinma projesi kapsaminda 24 Temmuz ile 18 Eylül 2015 tarihleri arasinda IÇDAS Spor Kulübü'nün Çanakkale ve Karabiga'daki Yelken Okullari'nda toplam 60 ögrenciye Temel Yelken Egitimi verildi. Egitimleri tamamlayan ögrenciler için IÇDAS Spor Kulübü Karabiga Yelken Okulu / Karabiga Sporcu Evi'nde sertifika töreni düzenlendi. Tören öncesi mangal partisinde gençler yorgunluk attilar. Ögrenciler yapimi süren tesisi gezerek bilgi aldilar. Genç sporcular, tesislerin bir an önce bitirilip hizmete geçmesi için sabirsizlandiklarini ifade ettiler. Tesislerin tamamlanmasi ile birlikte genç sporcular burada daha yogun ve kapsamli antrenman programlari ile Çanakkale'yi ve ülkemizi basariyla temsil edeceklerini belirttiler.


 

Copyright İÇDAŞ Spor Kulübü Çanakkale - 2012
Kaleler Mevkii No : 87  Karabiga / Biga / Çanakkale
Tel / Fax : 0 286 354 21 61
Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi No : 322 / C   Çanakkale
Tel / Fax: 0 286 218 26 99