Vizyon ve Misyon
Eğitmenlerimiz
Eğitimler
Yelken Takımlarımız
Yüzme Takımlarımız
Makaleler
Başvurular
 
 
Sadun Boro'ya Çanakkale'nin Genç Yelkencilerinden Anma
Sadun Boro'ya Çanakkale'nin Genç Yelkencilerinden Anma IÇDAS Yelkencileri Çanakkale Bogazi'na Sadun Boro Için Çiçek Birakti

Dün (Cuma günü) hayatini kaybeden deniz asigi Sadun Boro, Çanakkale Bogazi'nda IÇDAS Spor Kulübü Yelken Takimi tarafindan anildi. Kollarina siyah kurdela baglayarak denize çiçek birakan genç sporcular Sadun Boro için saygi durusunda bulundular.

Geçtigimiz Ocak ayinda IÇDAS Spor Kulübü Yelken Okulu'nu ziyaret eden Sadun Boro'nun ölüm haberi genç sporculari üzüntüye bogdu. Dünyayi teknesiyle dolasan ilk amatör Türk denizcisi olan Sadun Boro'yla tanisan genç sporcular onunla sohbet ederek, okyanuslara açilmaya söz vermislerdi. Deniz asigi Sadun Boro'nun ölüm haberinden sonra IÇDAS Spor Kulübü Yelken sporculari cumartesi günü antrenman öncesi anma töreni düzenlediler. Genç sporcular, usta denizcinin anisina Çanakkale Bogazi'nda yelken açtilar.

Düzenlenen anma töreninde konusan IÇDAS Spor Kulübü temsilcisi Sehnaz Dogruyol “Sadun Boro kulübümüzü ziyaret ettigi günü asla unutmayacagiz. Dünya denizlerine imzamizi atan deniz asigi bir insan, örnek mücadelesi ile çocuklarimiza rehber oldu. Vefati deniz sevdalisi olsun olmasin herkesi üzüntüye bogdu. Kendisini kisa süreli de olsa misafir ettik. Bizlere söyledigi motive edici, onurlandirici sözleri IÇDAS ailesi olarak hafizalarimizda yasatiyoruz” dedi.

Genç sporcular adina Hilal Özsoy da sunlari söyledi: “Dünya denizlerine yelken açip büyük mücadelelerle hedefine varan Sadun Boro'nun ölümünden dolayi üzüntülüyüz. O bizim Sadun dedemizdi. Kendisinin efsanevi yolculugunu okuyor, biliyorduk. Bizim kulübümüze geldigi gün çok mutlu olduk. Onunla tanismak bize gurur verdi. Bizler de tipki Sadun dedemiz gibi dünya okyanuslarinda Türk bayragini dalgalandiracagimiza söz veriyoruz”


 

Copyright İÇDAŞ Spor Kulübü Çanakkale - 2012
Kaleler Mevkii No : 87  Karabiga / Biga / Çanakkale
Tel / Fax : 0 286 354 21 61
Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi No : 322 / C   Çanakkale
Tel / Fax: 0 286 218 26 99